"Siperiantee" (Mongolian tee, kuten Venäjällä sanotaan) valmistetaan fermentoituneista vuorenkilven lehdistä.
Paljon antioksidantteja sisältävä vuorenkilpi on ollut
itänaapurissamme metsästäjien suosiossa, ja sen uskotaan parantavan
hapenottokykyä sekä tehostavan rasvan käyttöä energianlähteenä.
Vuorenkilven parkkiaineiden väitetään hillitsevän
tulehduksia, vahvistavan hiussuonia ja tyrehdyttävän verenvuotoja. Sen sanotaan
myös alentavan verenpainetta.
Juomaa voi halutessaan maustaa esimerkiksi hunajalla,
inkiväärillä tai mintulla.
Kasvin annostelu on makuasia. Siitä voi valmistaa tymäkämmän
uutteen, jota säilytetään jääkaapissa ja käytetään pieniä annoksia
"lantraamalla", tai sen voi nauttia vaikka kahvin tai teen mukaan
sekoittamalla.
Juomaa ei kannata nauttia lähellä nukkumaan menoa sen
virkistävän vaikutuksen vuoksi.